Naar overzicht
04-11-2022

Wandelcoaching biedt verheldering

Dieudonné (37) woont in Ede en zag de aankondiging van de wandelcoaching van het Leerwerkloket in de krant. Ze vertelt: ‘’Ik dacht eerst; dat moet ik een keer doen en schoof het opzij, maar direct daarna, nee, je moet gelijk in de actie. Dus stuurde ik een mail naar het Leerwerkloket. Ik twijfelde nog of het wel voor mijn situatie bedoeld is. Adviseur Nicolette belde me al snel en vertelde me dat iedereen van harte welkom is. We maakten een wandeling met een heel divers gezelschap en voerden verschillende opdrachten uit. Ik vond het echt super verhelderend. Fijn om te zien dat er ook andere mensen zijn die dezelfde behoefte hebben’’. 

‘’Iedereen heeft natuurlijk een verschillend leven maar het is mooi om naar elkaar te luisteren. Zo wandelend en pratend met elkaar komen er mooie dingen naar boven, echt anders dan aan tafel. Het zien van een paard dat in de wei staat, kan al een gedachte brengen. Ik merkte voor mezelf dat ik goed op weg ben met een volgende stap in mijn loopbaan. Zo was de opdracht bijvoorbeeld bij tien bomen op een rij ‘kies de boom bij welke fase je zit, dus 0 als je nog geen idee hebt en 10 als je er helemaal klaar voor bent. Ik ging bij boom 7 staan, dat gaf mij een goed gevoel’’.

Overstappen naar een ander beroep
Dieudonné vertelt verder; ‘’Ik ben jarenlang officemanager geweest of ik ondersteunde iemand in het bedrijfsleven. Nu wil ik dat achter mij laten en heb ik veel behoefte om de diepte in te gaan. Ik ga een 1-jarige coach-opleiding doen waarin je het vak leert door veel te sparren met elkaar. Eigenlijk net als tijdens de wandelcoaching. Mogelijk heb ik in de toekomst mijn eigen praktijk. Ik denk erover na om dit te combineren met het vak tandartsassistent. Als ik daar over nadenk krijg ik een sprankelend gevoel. Maar eerst wil ik me daar nog verder in verdiepen.

Volgende sessie

‘’Ik kan het wandelcoachen iedereen aanraden. Mooi dat dit kosteloos aangeboden wordt door het Leerwerkloket en dat iedereen er gebruik van kan maken’’.
Heb je interesse? Op woensdag 9 november van 13:30 tot 15:30 uur is de volgende wandelcoaching. Het verzamelpunt is Natuurcentrum Veluwe in Ede

Klik hier voor meer informatie over wandelcoaching.

Bekijk hier nog handige links naar vacatures per gemeente:Delen