Leerwerktrajecten

Een vak leer je het beste in de praktijk. Dus door te doen! Hieronder zie je de Leerwerktrajecten ingedeeld per branche. Nieuwsgierig of een leerwerktraject iets voor jou is? Neem gerust contact met ons op.


Stel je vraag over een leerwerktraject of neem contact op voor advies over scholing

Heb je een vraag? Of heb je behoefte aan advies over het volgen van een leerwerktraject? Neem dan contact met ons op. Ook voor een leerwerktraject voor volwassenen We staan voor klaar om jou te helpen. Je kunt ons e-mailen of bellen als je een korte vraag hebt. Voor een uitgebreid advies kun je een gratis een adviesgesprek aanvragen met één van onze loopbaanadviseurs. Het gesprek is zonder verplichtingen en je bepaalt zelf wat je daarna doet.


Neem contact op

Team 2023 website

Meer informatie over leerwerktrajecten

Wil jij weten of een leerwerktraject volgen iets is voor jou? Er zijn veel verschillende leerwerktrajecten in verschillende soorten branches, dus de kans is groot dat er een geschikt leerwerktraject voor jou tussen zit. Neem contact op voor gratis advies van een loopbaanadviseur bij jou in de buurt. Het is geheel vrijblijvend.

Wat is een leerwerktraject?

Een leerwerktraject is een combinatie van leren en werken. Hierbij doe je praktijkervaring op terwijl je een opleiding volgt. Er zijn verschillende vormen van leerwerktrajecten. Een bekende vorm is de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) binnen het MBO. Bij een BBL-opleiding werk je drie of vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en ga je één of twee dagen per week naar school.

Leerwerktrajecten hebben veel voordelen. Ze bieden je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en tegelijkertijd een diploma te behalen. Vind je het moeilijk om alleen in een klaslokaal te leren? Tijdens een leerwerktraject breng je de theorie meteen in de praktijk. Bovendien krijg je vaak een salaris of vergoeding voor het werk dat je doet.

Hoe kan het Foodvalley Leerwerkloket jou helpen met scholing en werken?

De loopbaanadviseurs van het Foodvalley Leerwerkloket kunnen jou op verschillende manieren helpen als je interesse hebt in het volgen van een leerwerktraject. Het advies van het Leerwerkloket is altijd gratis en vrijblijvend.

  • Informatie en Advies: Het Leerwerkloket kan je informatie geven over de verschillende soorten leerwerktrajecten die beschikbaar zijn, zoals BBL, duale opleidingen, en andere programma's. Wij kunnen je adviseren over welk type leerwerktraject het beste bij jouw interesses en doelen past.
  • Zoeken naar Leerwerktrajecten: Het Leerwerkloket kan je helpen bij het zoeken naar beschikbare leerwerktrajecten in jouw eigen regio. Dit kan zijn in verschillende sectoren, zoals de zorg, techniek, detailhandel, ICT, bouw en nog veel meer.
  • Aanmeldingsproces: Het Leerwerkloket kan je ondersteunen bij het aanmeldingsproces voor een leerwerktraject. Wij kunnen je helpen met het invullen van formulieren, het voorbereiden van een sollicitatiegesprek, en andere stappen in het aanmeldingsproces.
  • Ondersteuning tijdens het Traject: Zelfs als je eenmaal bent begonnen met een leerwerktraject, kan het Leerwerkloket je blijven ondersteunen. Onze loopbaanadviseurs kunnen je helpen met vragen, problemen, of uitdagingen die je tegenkomt tijdens je leerwerktraject.


Leerwerktraject volwassenen

Heb je al een tijdje niet in de schoolbanken gezeten, maar wil jij je graag weer verder ontwikkelen? In je eigen sector of juist totaal iets nieuws? Bij het Foodvalley Leerwerkloket geloven wij dat het nooit te laat is om te leren en te groeien. Wij staan voor een leven lang ontwikkelen. Een Leerwerktraject voor volwassenen is juist iets waar we goed bij kunnen helpen! Of je nu op zoek bent naar een carrièreswitch, of je wilt je huidige vaardigheden uitbreiden, een leerwerktraject kan een uitstekende optie zijn. Als volwassene combineer je werken met leren, zodat je direct ervaring opdoet in je gekozen vakgebied. Bovendien verdien je een salaris tijdens het leren. Dit maakt het een zeer aantrekkelijk pad voor volwassenen die geïnteresseerd zijn in verdere scholing, maar ook de verantwoordelijkheden van het dagelijks leven moeten beheren. Bij het Foodvalley Leerwerkloket helpen we je graag bij het vinden van het leerwerktraject dat het beste bij jou past.

Leerwerktraject MAVO en MBO

Bij het Foodvalley Leerwerkloket hebben we een breed aanbod van leerwerktrajecten op MBO-niveau.Hiermee combineer je leren en werken op praktische wijze. Je werkt meestal drie tot vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en je volgt één tot twee dagen per week lessen. Deze combinatie stelt je in staat om waardevolle werkervaring op te doen terwijl je een erkend MBO-diploma behaalt. Of je nu geïnteresseerd bent in de zorg, techniek, detailhandel, horeca, of een andere sector, wij helpen je graag bij het vinden van het juiste leerwerktraject op MBO-niveau dat bij jouw carrièredoelen past.

Leerwerktraject HBO

Het Foodvalley Leerwerkloket biedt ook ondersteuning voor leerwerktrajecten op HBO-niveau, vaak aangeduid als duale of deeltijd opleidingen. In deze trajecten combineer je werken en studeren, waardoor je relevante praktijkervaring opdoet terwijl je een HBO-diploma behaalt. Je besteedt een deel van de week aan werken in een bedrijf of organisatie binnen jouw studiegebied en de rest van de week aan studeren. Of je nu interesse hebt in gebieden als techniek, gezondheidszorg, onderwijs, business, of iets anders, er zijn diverse mogelijkheden. Het Foodvalley Leerwerkloket kan je helpen bij het vinden van het juiste leerwerktraject op HBO-niveau dat aansluit bij jouw carrière ambities.

Veelgestelde vragen over leerwerktrajecten

Wat is een leerwerktraject?

Een leerwerktraject is een combinatie van leren en werken. Je doet werkervaring op bij een bedrijf en volgt tegelijkertijd een opleiding. Deze trajecten zijn beschikbaar op verschillende niveaus, waaronder MBO, HBO en universitair niveau.

Wat zijn de voordelen van een leerwerktraject?

Een leerwerktraject biedt veel voordelen. Je doet praktijkervaring op, ontwikkelt professionele vaardigheden, en behaalt een diploma of certificaat. Ook ontvang je vaak een salaris of vergoeding voor het werk dat je doet.

Hoe kan ik een leerwerktraject vinden dat bij mij past?

Het Foodvalley Leerwerkloket kan je helpen bij het vinden van een leerwerktraject dat bij jouw interesses en doelen past. We bieden je gratis informatie, advies en ondersteuning tijdens het hele proces.

Kan ik als volwassene ook een leerwerktraject volgen?

Ja, leerwerktrajecten zijn er voor iedereen, ongeacht je leeftijd. Of je nu op zoek bent naar een carrièreswitch of je huidige vaardigheden wilt uitbreiden, er zijn volop mogelijkheden.

Kan ik werken en studeren combineren in een leerwerktraject?

Ja, dat is precies wat een leerwerktraject inhoudt! Je werkt een deel van de week en besteedt de rest van je tijd aan studeren. Dit stelt je in staat om praktijkervaring op te doen terwijl je een opleiding volgt.