Opleidingsadvies

Wil je bijblijven of doorgroeien in je vak en jezelf bijscholen? Maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Dat kan ook best lastig zijn. Welke opleiding of cursus heb je bijvoorbeeld nodig? En welke subsidiemogelijkheden zijn er om de studiekosten (deels) te betalen? Op deze pagina vertellen we je hoe we je met dit soort vragen kunnen helpen en wat je zelf kunt doen.

Gratis opleidingsadvies nodig?

Bekijk hieronder wat het Leerwerkloket Regio Foodvalley voor jou kan betekenen.

Welke opleiding of cursus heb ik nodig?

Wil je je bijscholen, maar weet je niet welke opleiding of cursus je het beste kunt volgen? Dan kan het helpen om te onderzoeken wat je talenten en vaardigheden zijn. Die kun je koppelen aan de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Op die manier krijg je een goed beeld van waar je staat en welke vaardigheden je kunt ontwikkelen. Vervolgens kun je onderzoeken waar kansen liggen voor een volgende stap binnen jouw werkgever of bij een ander bedrijf.

Wij helpen je graag. 


gratis opleidingsadvies

Hoe kan ik mij bijscholen?

Bijscholen kan op verschillende manieren. Zo zijn er opleidingen waarmee je een erkend diploma kunt behalen. Daarnaast zijn er interne opleidingen bij werkgevers en klassikale of online cursussen. En ook zijn er nog vele workshops en trainingen.

Het aanbod is dus enorm groot. Om het overzichtelijk te houden een aantal handige websites op een rij:l;

  • Onder andere de Rijksoverheid heeft een handige website gemaakt waar je onder andere héél veel opleidingen op een rij vindt. Handig om je alvast te oriënteren. Hulp nodig? Maak een afspraak bij ons. www.leeroverzicht.nl

  • Icares biedt een gratis studiekeuzetest en een overzicht van opleidingen op alle niveaus in binnen- en buitenland.

  • Springest biedt een overzicht van trainingen, cursussen, opleidingen en opleiders, inclusief locaties en prijzen. Je kunt opleiders ook met elkaar vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

  • Kiesmbo geeft een overzicht van alle opleidingen tot mbo 4 niveau. Goed om te weten: er zijn ook BBL varianten van mbo opleidingen. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Dit betekent dat je ongeveer 4 dagen in de week werkt en gemiddeld 1 dag in de week les krijgt.

Stel je vraag over opleidingsadvies

Heb je een vraag over opleidingsadvies of scholing maar heb je het antwoord niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op. We staan voor klaar om jou te helpen. Je kunt ons e-mailen of bellen als je een korte vraag hebt. Voor een uitgebreid advies kun je een gratis een adviesgesprek aanvragen met één van onze loopbaanadviseurs. Het gesprek is zonder verplichtingen en je bepaalt zelf wat je daarna doet.


loopbaanadvies


Neem contact op