Oriënteren

Ben je op zoek naar een leuke baan? Een opleiding? Of een richting? Wij helpen je op weg. Op deze pagina vind je een handig overzicht van sites met kansen waar jij je alvast kunt oriënteren. Daarnaast staan wij altijd voor je klaar om je verder te helpen.

Oriënteren over jouw loopbaan?

Waar vind ik vacatures?

Er zijn veel websites te vinden waar je met handige filteropties naar allerlei soorten vacatures kunt zoeken. Een aantal veel bezochte vacaturewebsites zijn:

Waar vind ik leerwerktrajecten?

Wil je leren en werken tegelijkertijd? Dan heb je een leerwerkplek nodig. Je vindt vacatures voor een BBL-leerwerkplek op leerbanenmarkt.nl of stagemarkt.nl. Daarnaast zijn er ook websites met leerwerkplekken voor specifieke sectoren:

Als je werken en leren combineert volg je een BBL opleiding naast je werk. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Je werkt 3 tot 4 dagen per week en gaat 1 of 2 dagen naar school.

Ontdek welk beroep bij jou past

Ben je op zoek naar werk, maar weet je niet zo goed welk beroep bij jou past? We helpen je graag. Neem contact met ons op voor een afspraak. Ook zijn er verschillende websites die jou kunnen helpen om een beeld te vormen.

De beroepenvinder: op deze website kun je aangeven wat je competenties zijn en in welke sector je interesse hebt. Vervolgens krijg je een overzicht van beroepen die daarop aansluiten, kun je lezen wat het beroep inhoudt en vind je vacatures waar je direct op kunt solliciteren.

Nationale Beroepengids: hier vind je informatie over ruim 2500 beroepen. Vul de eerste paar letters van een beroep in en klik. Je krijgt meteen allerlei nuttige informatie over het beroep. Bijvoorbeeld over de werkzaamheden, welke competenties en opleiding je nodig hebt, salaris, baankansen, doorgroeimogelijkheden en nog veel meer.

Sollicitatietips

Hoe schrijf je een krachtig cv of een overtuigende motivatiebrief? Hoe bereid je voor op een sollicitatiegesprek en hoe zorg je ervoor dat je opvalt op LinkedIn? De tips en trucs op een rij.

Klik voor sollicitatietips

Kies je Kans

Veel werkgevers zijn op zoek naar personeel. In allerlei branches. Op de Kies je Kans website heeft het WerkgeversServicepunt de kansrijke branches op een rij gezet, specifiek voor Regio Foodvalley.

Klik voor de website van Kies je Kans

Stel je vraag of neem contact op voor advies

Heb je een vraag? Of heb je behoefte aan advies? Neem dan contact met ons op. We staan voor klaar om jou te helpen. Je kunt ons e-mailen of bellen als je een korte vraag hebt. Voor een uitgebreid advies kun je een gratis een adviesgesprek aanvragen met één van onze loopbaanadviseurs. Het gesprek is zonder verplichtingen en je bepaalt zelf wat je daarna doet.Neem contact op