Sollicitatietips

Een nieuwe baan op een presenteerblaadje, dat zou mooi zijn! Helaas gebeurt dat zelden en moet je solliciteren. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je bijvoorbeeld een goede indruk met je cv? Hoe schrijf je een overtuigende motivatiebrief? En hoe zorg je ervoor dat werkgevers en recruiters jou op LinkedIn, Facebook of instagram vinden? Bekijk onze sollicitatietips en je weet het!

Waar wil je meer over weten?

Een krachtig CV maken

Met dank aan Utrecht University.

Bekijk de video

Een overtuigende motivatiebrief schrijven

Met dank aan Utrecht University.

Bekijk de video

Opvallen op LinkedIn

Als werkgevers naar personeel zoeken, doen ze dat onder andere op LinkedIn. Daarom is het belangrijk dat je daar zichtbaar bent en je profiel zo aantrekkelijk mogelijk maakt. Utrecht University heeft een praktische video voor je gemaakt waarin ze stap voor stap uitleggen hoe je dat doet.

Tip: recruiters bekijken je vaak via Facebook of Instagram. Als jouw account daar niet geschikt voor is, zorg er dan voor dat je je privacy instellingen aanpast. Lees hoe je dat op Facebook en Instagram doet.

Ga naar de video

Meer sollicitatietips

Op Werk-portal staat een online module waarin alle aspecten van het solliciteren duidelijk worden uitgelegd. De module is gratis beschikbaar en kun je in het Nederlands, Engels en Arabisch doorlopen.

Op Werk.nl (een website van het UWV) kun je veel informatie vinden over solliciteren, bijvoorbeeld:

•    Cv-sjablonen

•    Voorbeeld cv's

•    Tips voor het schrijven van sollicitatiebrieven

•    Tips voor het voeren van sollicitatiegesprekken 

•    Informatie over je rechten als sollicitant 

•    En nog heel veel meer

Daarnaast organiseert het UWV regelmatig gratis online webinars over alles wat met solliciteren te maken heeft. Bekijk de webinars hier.


Stel je vraag of neem contact op voor advies

Heb je een vraag? Of heb je behoefte aan advies? Neem dan contact met ons op. We staan voor klaar om jou te helpen. Je kunt ons e-mailen of bellen als je een korte vraag hebt. Voor een uitgebreid advies kun je een gratis een adviesgesprek aanvragen met één van onze loopbaanadviseurs. Het gesprek is zonder verplichtingen en je bepaalt zelf wat je daarna doet.Neem contact op