Heb je een vraag? Vind hier je antwoord!

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Zit het antwoord op jouw vraag er toch niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je zo snel mogelijk verder!

 • Zijn er helemaal geen kosten als ik een beroep doe op Leerwerkloket Rijnmond?

  Nee, onze dienstverlening is geheel kosteloos. Voor iedereen, of je nu werkend, werkzoekend of werkgever bent.

 • Hoe kan het dat er geen kosten zijn, aan alles hangt uiteindelijk toch een prijskaartje?

  Leerwerkloket Rijnmond wordt betaald door de overheid en het onderwijs. Zowel regionaal als vanuit het ministerie van SZW. Dit maakt dat wij geheel onafhankelijk en vrijblijvend voor het beste advies kunnen gaan.

 • Waarom wordt er geïnvesteerd in een adviespunt als Leerwerkloket Rijnmond?

  Als je als werkende blijft leren, blijf je aantrekkelijk voor werkgevers. Je vindt dan gemakkelijker een nieuwe baan, ook als het economisch wat minder gaat. Met actuele kennis werk je bovendien efficiënter en help je je bedrijf om te innoveren. Bovendien zijn mensen die zich blijven ontwikkelen vaak gemotiveerder, zelfverzekerder en zelfs gelukkiger. 

 • Hoe kom ik in contact?

  Je kunt je vraag per mail en telefonisch stellen of je direct aanmelden via het aanmeldformulier. Daarna nemen wij contact met je op.

 • Hoe ziet een adviestraject eruit?

  We nemen contact met je op voor een telefonische intake. Daarna maken we een afspraak voor een adviesgesprek. Dat duurt ongeveer een uur. In dit gesprek wordt duidelijk wat jij nodig hebt. Dat kan voor iedereen anders zijn. Met sommige mensen spreken we één keer af, met andere drie of vier keer. De ene kan na een gesprek zelf aan de slag met de tips die we geven; de andere doet een competentie- of interesse test die we daarna samen bespreken. We kijken wat bij jou past.

 • Ben ik verplicht om iets met het advies te doen?

  Nee, je hebt na het gesprek geen verplichtingen. Wij hopen natuurlijk dat je echt wat kunt en doet met ons advies en zo vervolgstappen zet in je loopbaan, maar dat is aan jou.