Naar overzicht
05-04-2023

Wandelcoaching heeft voor mij veel op een rij gezet


Yvonne (48 jaar) woont in Bennekom en werkte vijfentwintig jaar in het speciaal onderwijs. Omdat zij verhuisde zei ze haar baan op en nu grijpt ze deze kans aan om ander soort werk te gaan doen. Wat ze concreet wilde wist ze nog niet. Ze zag een advertentie van wandelcoaching van het Leerwerkloket in de krant staan en meldde zich aan. Yvonne vertelt: ‘‘Ik ben graag in de buitenlucht en al wandelend ontstaan er hele andere inzichten en gesprekken dan binnen aan een tafel. Het praat eigenlijk veel natuurlijker.’’

‘’Het was slecht weer maar dat maakt voor mij geen verschil. Ik trok een regenjas aan en ik kreeg verschillende opdrachten van loopbaancoach Nicolette waarbij je veel over jezelf vertelt. Juist de verhalen van de andere kandidaten gaven mij inzicht. Bijvoorbeeld om op een rij te krijgen welke facetten voor mij belangrijk zijn in een nieuwe baan. Ik denk er nu over om te gaan werken bij een zorgboerderij om mensen te begeleiden met een verstandelijke beperking die biologische groenten en fruit verbouwen. Ik heb al ervaring met jongeren met een verstandelijke beperking en het lijkt me heerlijk om op zo’n boerderij van betekenis te zijn.

Ik kan het wandelcoachen iedereen aanraden. Mooi toch dat iedereen hier gratis gebruik van kan maken.’’

12 april en 15 mei van 13:30 tot 15:30 uur organiseert het Leerwerkloket de volgende wandelcoachsessies in Ede. Wil je deelnemen?

Klik voor meer info en aanmelden.

Delen