Naar overzicht
27-01-2023

Trots op praktijkverklaring

Op donderdag 26 januari kregen drie kandidaten hun praktijkverklaring overhandigd door Joan, van het Dulon College bij IW4 in Veenendaal. De praktijkverklaring is een mooi bewijs om te laten zien dat bepaalde vaardigheden worden beheerst. Koutiba, Mohammad en naamgenoot Mohammad hebben geen startkwalificatie en kwamen daarom hiervoor in aanmerking. De vaardigheden leerden ze op de werkvloer. Ieder leerbedrijf kan zich voor Praktijkleren aanmelden. Mohammad leerde verschillende vaardigheden in de logistiek en Koutiba en Mohammad als horecamedewerker.

Praktijkleren is een mooi voorbeeld hoe een regionale samenwerking inwoners verder helpt. Waarbij kandidaten en werkgever bepalend zijn, de te leren vaardigheden worden daarop afgestemd. Dulon College is de opleider die de erkende verklaring uitreikt en het Leerwerkloket Regio Foodvalley stimuleert, samen met Regionaal Mobiliteitsteam, leerbedrijven en kandidaten hieraan mee te doen.

Groeien
Gertjan, manager IW4, vertelt: ‘’Deze verklaringen op mbo-niveau helpen enorm bij een volgende stap op de arbeidsmarkt. Koutiba, Mohammad en Mohammad hebben nu een erkende verklaring in handen. Je ziet daarmee ook dat hun zelfvertrouwen groeit. Bovendien helpt Praktijkleren de werkgever bij het inzichtelijk maken van de benodigde vaardigheden. Zo kwamen wij er bijvoorbeeld achter dat de HACCP voedselveiligheid-richtlijnen niet in Syrië bestaan. Koutiba heeft deze nu ook geleerd.

Opstap

Mensen die vallen onder de Participatiewet kunnen deelnemen, maar ook werknemers bij een leerbedrijf. Het is een mooie opstap naar bijvoorbeeld een diplomagericht traject of een andere baan. Klik voor meer informatie

Fotobijschrift:

Koutiba, Mohammad en Mohammad trots op hun behaalde praktijkverklaring.

Delen