Naar overzicht
15-12-2023

Op 30 oktober organiseerde het Leerwerkloket de eerste bijenkomst ‘Oriëntatiecarrousel Energietransitie’ in Regio Foodvalley. Een project van provincie Gelderland om  de werving van zij-instromers voor de Energietransitie te versterken. Meer dan veertig geïnteresseerden bezochten deze informatiesessie waar vijf organisaties in de energietransitie hun kansen presenteerden. In de carrousel kan je op allerlei manieren kennismaken met de kansen in deze branche. Net wat bij je past. Denk aan meelopen, vervolggesprek, een test met een loopbaanadviseur, etc. Maar de eerste stap is kennismaken tijdens de bijeenkomst. Bezoeker Marco vond direct een baan bij Zon Transitie Support in Ede. Lees hier zijn verhaal.

Marco (60) was een van de bezoekers en startte deze week in zijn nieuwe baan als projectcoördinator. Hij vertelt: ‘’De bijeenkomst was voor mij een goede manier om in een korte tijd kennis te maken met verschillende werkgevers in deze branche. Met mijn technische achtergrond en werkervaring binnen de energietransitie had ik al mijn baanzoekfocus op deze branche. Maar het solliciteren valt niet mee. Niet alleen mijn leeftijd speelt hierbij een rol maar ook de tussenkomst van verschillende bureaus helpt niet. Dan moet je eerst een tussenpersoon overtuigen en dan is het afwachten. Nu kon ik direct kennismaken en vertellen wat ik graag in mijn werk zou willen doen. Dat is toch net wat persoonlijker dan met een cv, dat blijft een stuk papier. De HR-adviseur van Zon vertelde dat ze binnenkort een vacature hadden. Na een vervolggesprek, startte ik half december met deze baan. Dat is toch mooi. Ik coördineer straks zaken die  achter de schermen gebeuren bij het aanleggen van het warmtenet op verschillende locaties in Nederland. Ik ben bij de bouwvergaderingen en bij de voortgang besprekingen. Bij wijzigingen of problemen ben ik aan zet. En natuurlijk de administratie rondom het project.  Ik hoop dat ik hier goed mijn draai kan vinden en binnenkort nog iets dichterbij woon’’.

Ben jij ook benieuwd of de energietransitie iets voor jou is?
5 februari organiseert het Leerwerkloket de volgende bijeenkomst. Kijk voor meer informatie op de website van kiesjekans.

Wil je al eerder jouw kansen bespreken?
Neem contact met ons op.

Oriëntatiecarrousel Energietransitie wordt mogelijk gemaakt door de subsidie uit het Gelrepact van Provincie Gelderland. Deze ondersteunt verschillende projecten, gericht op het stimuleren van leven lang ontwikkelen bij inwoners en het oplossen van knelpunten in de arbeidsmarkt.


Delen