Naar overzicht
29-09-2023

Lesgeven is mijn excuus om met pubers te werken

Janneke (40 jaar) woont in Ede en werkt nu drie jaar als docente. Zij geeft Nederlands op Het Streek College in Ede. Waar ze voorheen werkte voor de bonus als accountmanager, haalt ze nu meer voldoening uit de omgang met leerlingen. Een mooi voorbeeld! Veel scholen in de regio zijn op zoek naar nieuwe docenten en werken samen in deze campagne. Heb je een baan, maar denk je: ‘Zou dit iets voor mij zijn?’ kijk op kiesjekans.nl.

Janneke vertelt: ‘‘Fantastisch om met pubers te werken, ik koos bewust voor het vmbo. De middelbare school is niet voor iedereen makkelijk en het is mooi om leerlingen te helpen. Ik zit nu in het laatste jaar van de docentenopleiding en ondertussen sta ik dus al voor de klas. Dit is de beste stap die ik maakte, ik kan het iedereen aanraden. Ik word goed begeleid en ik leer dagelijks bij, maar dat geldt voor al mijn collega’s.’’

Kies Je kans.nl 

Op kiesjekans.nl vind je alle informatie terug. Bijvoorbeeld de onderwijsvacatures van verschillende scholen en testen of het beroep als docent iets voor jou is. Hoe je kan overstappen en bij wie je terecht kan om de mogelijkheden te bespreken. Wil je een gesprek met een loopbaanadviseur, eens kijken op een school of weten welke opleiding bij jou past? Kies je Kans, maak vrijblijvend kennis!

Scholen, de WUR en het Leerwerkloket starten begin de oktober de campagne ‘Docent iets voor jou?’.Delen